31 juli 2012

Round up Foodblogevent Juli


Het bedenken van het thema was al moeilijk voor mij.. maar het kiezen van de winnaar.. bezorgde mij echt slapeloze nachten! Ik sta bekend om mijn wispelturigheid, heb ik zalm besteld in een restaurant, dan had ik nadien toch liever vlees gehad. Neem ik wel of geen koffie en ga ik koekjes bakken, een cake.. of toch brownies.


Je begrijpt waarschijnlijk wel dat ik het moeilijk had met maken van de juiste keuze. Er zijn maar liefst 26 recepten ingezonden voor het thema High Tea. Heel veel zoete heerlijkheden als chocoladeballetjes, cupcakes met perziken, heerlijke madeleines, goddelijke cheesecake en shortbreads niet te vergeten. Maar ook fudge, muffins, eclairs, traditionele scones en een prachtige taart met rood fruit en mascarpone.


Ontzettend bedankt dat jullie de moeite hebben genomen een lekker recept in te zenden met een nog mooiere foto die mij letterlijk deed watertanden. Leuk dat jullie positief waren over het thema High Tea en massaal mee deden aan het Foodblogevent. Zelfs tijdens de mooie zomerdagen van de afgelopen week, werden er nog lekkere taartjes en andere deliciousness ingezonden. Chapeau!

Ik kan er wel om heen blijven draaien, maar ik heb toch een keuze moeten maken. En hoewel ik een echte zoetekauw ben... is mijn keuze toch gevallen op iets hartigs! De winnaar van het Foodblogevent Juli is geworden......


Nina stuurde deze hartige mini quiches in gevuld met geitenkaas en tomaatjes. Ik heb de quiches gekozen omdat zij het aandurfde een hartige inzending in te sturen! En hartige gerechtjes smaken altijd goed tijdens een tafel vol zoetigheid.
Chicks Love Food van harte gefeliciteerd met de overwinning! Ik ben erg benieuwd naar het thema voor de maand augustus.NB omdat ik achter de schermen druk bezig ben met de vernieuwde website is mijn blog momenteel alleen via www.uitpaulineskeuken.blogspot.com bereikbaar.

1 juli 2012

Foodblogevent Juli: High Tea

" Hoera ik heb gewonnen"! Met mijn karamel bars heb ik het foodblogevent van de maand Juni gewonnen: Guilty Pleasures. Bedankt Kelly, ik voel me vereerd! "Wat heb je dan gewonnen"?  De eer, de benoeming tot host van de maand en het feit dat je een nieuw thema mag bedenken. En daar ligt ook meteen de grootste uitdaging voor mij.... Ik ben slecht in het maken van keuzes en als ik dan eenmaal een keuze heb gemaakt, twijfel ik achteraf of het wel de juiste is. Dat komt ook omdat ik zoveel dingen leuk, lekker en mooi vind!

Stiekem had ik al wel eens nagedacht over een thema voor het Foodblogevent, ik dacht aan borrelhapjes, een zomerse salade, het lekkerste eenpansgerecht, het ultieme BBQ recept of de meest verrukkulijke dressing ooit. Toch is het anders geworden, ik ben een bakster, ik hou van zoete dingen, ook van hartig maar vooral van thee. Het thema voor de maand juni is.....

"High Tea"

Ik zie het al helemaal voor me, een mooie witte tafel met verse bloemen a la Hééérlijk, grote schalen met bonbons, etagères boordevol lekkernijen. Lekkere taarten zoals deze cheesecake, cakerol, triple chocolate cookies en peanutbutter fudge. En hartige heerlijkheden zoals soesjes met hangop en geitenkaas, of deze hartige mini muffins. Daarnaast grote kannen sap en liters thee, groene thee met verveine en munt of een mooie witte thee met lavendel. Ik zie het helemaal voor me, jullie ook?

Kortom ik hoop dat jullie allemaal net zo enthousiast zijn als ik en je lekkerste recept voor de high tea hier achter laat! Zoet of Hartig.. als het maar lekker is!

High Tea Theebrouwerij

Meedoen is heel simpel:
  • Schrijf een blogpost en plaats de link in de comments op Uit Pauline's keuken
  • Laat in de titel van je blog weten dat het een inzending voor het Foodblogevent is
  • Heb je geen blog, mail dan je ultieme recept + foto naar uitpaulineskeuken@live.nl
  • En dan Twitter en Facebook er op los :)
  • Op 31 juli zal de winnaar van het Foodblogevent via mijn blog bekend gemaakt worden

En nu hup die keuken in :)
High Tea TheebrouwerijRound-up Foodblogevent Juni 2012

Het zit erop! Een maand vol Guilty Pleasures.

Gelukkig is inderdaad gebleken dat jullie blogs vol staan met Guilty Pleasures :-) Wat hebben jullie enthousiast meegedaan aan het Foodblogevent van juni: er kwamen maar liefst 30 inzendingen binnen! Daar zat ook een flink aantal 'Foodblogevent-newbies' bij: zo leuk!

Benieuwd naar alle Guilty Pleasures? Je vindt ze in deze blogpost. Hier een aantal Guilty Pleasure-feiten op een rijtje:

• Nr. 1 is chocolade! Geen verrassing natuurlijk.
• In 19 recepten zit chocolade (Oreo cookies meegerekend).
• 7 bloggers stuurden hartige recepten in.
• 2 daarvan waren mannen.
• In totaal deden er 2 mannen mee.
• 1 winnaar, maar wie?

En de winnaar is... (drum roll please!) Pauline

Bedankt voor al jullie lekkere Guilty Pleasure-inzendingen en jullie enthousiasme!