31 januari 2012

Foodblog event februari


Beste bloggers,


In alweer de tweede maand van het jaar 2012 neem ik het stokje over van Didi van Haren van Bijzonder Spaans.


In de wintermaand februari gaan we ons meer dan in andere seizoenen te buiten aan typisch Nederlandse gerechten, zoals snert, boerenkool of hutspot. Daarom bedacht ik voor ons bloggers de volgende opdracht voor het foodblog event:

Neem een typisch Nederlands of typisch Belgisch gerecht en geef er een buitenlandse draai aan.Motiveer waarom je het gerecht zo hebt veranderd en niet anders.
We hebben een extra dag in de maand februari dit jaar, voor net dat schepje meer originaliteit en creativiteit!


Inzendingen zijn welkom tot en met 29 februari. 
Begin maart maak ik een overzicht van alle inzendingen en draag ik het stokje over aan de winnaar van de maand februari.
Deel je Nederlandse of Belgische gerecht met een twist met ons, zet het op je eigen blog en plaats de link ervan als commentaar op mijn blog. Heb je geen blog maar wil je meedoen, mail me dan op b.scaligera@gmail.com.

Mijn typisch Nederlandse gerecht met een buitenlandse draai is Ras el Hanout-speculaas, dat ik al eerder publiceerde. Wat wordt het jouwe? Ik ben benieuwd naar jullie inzendingen! 


Veel succes en saluti!
Antoinette Coops


Round-up januari 2012

http://bijzonderspaans.nl/3634/round-up-foodblog-event-januari-2012/

9 januari 2012


In dit nieuwe jaar mag ik de spits afbijten door de organisatie op mij te nemen van het foodblogevent. Daarmee neem ik tevens het stokje over van Joyce van The Fat Judge. Wat een geweldige eer! Maar ook meteen een lastige keuze om een passend onderwerp te vinden, want er zijn al zoveel mooie onderwerpen voorbij gekomen de afgelopen jaren.

Toch denk ik een leuk thema gevonden te hebben voor deze, naar mijn mening, saaie en donkere maand januari. Ook al zijn de temperaturen buiten momenteel niet echt winters, januari associeer ik wel als de maand bij uitstek waarbij je graag warme, geurende troostrijke gerechten wil eten. Dus hierbij het thema van de maand januari:

Wat is jou ultieme COMFORTFOOD gerecht?

Want wie houdt er niet van comfortfood? Een gerecht waar je blij van wordt, die je de kou doet vergeten, waar je je fijn bij voelt, wat je wil eten als je ziek bent of verdrietig, die je ziel raakt, wat je troost, waar je 's nachts voor wakker gemaakt kan worden of die je aan vroeger doet denken. Mijn comfortfood is een fijne, hartvervarmende, heerlijk geurende zelfgemaakte soep, zeker weten. Wat is de jouwe?

Ik zie graag jullie recepten tegemoet! Plaats de link ervan op mijn blog bijzonderspaans