28 augustus 2011

Beste foodbloggers,

Afgelopen week bedacht ik me ineens dat wij al een tijdje bezig zijn, met deze kring van bloggers. Bedacht ook dat het misschien leuk zou zijn om met zijn allen een boek met recepten samen te stellen tegen de honger in Nederland of in elders of voor een ander goed doel. Dit idee heb ik ook gemaild naar mijn contact bij Lassie. Heb er nog geen antwoord op gekregen omdat ze out of office is. Morgen=maandag is ze weer terug.

Mijn idee is, als werktitel, rijst voor rijst, of, foodbloggers voor food. Ik roep maar wat.

Wat wel belangrijk is, dat het een zelf bedacht recept moet zijn. Want we kunnen het niet permitteren om van plagiaat beschuldigd te worden, tenslotte.

Mocht Lassie niet mee willen werken, dan kan ik wellicht de uitgever van mijn kinderboekje peilen of ze er iets in ziet. Ik heb natuurlijk geen idee hoe dit wettelijk en finacieel allemaal geregeld moet gaan worden.

Wellicht dat we iemand in onze kring hebben die dit wel weet.

Het hoeft geen dik boek te worden, want de aankoopprijs moet niet te hoog worden. Anders schieten we ons doel voorbij.

Ook kan het zo zijn, dat er van jullie een kleine geldelijke bijdrage wordt gevraagd. Om een voorbeeld te geven. Dit jaar is er een gedichtenbundel uitgegeven voor een goed doel, waar ik aan mee hebt gewerkt en ik heb er iets van 15 euro aan moeten besteden en veel tijd. Maar dat vond ik niet erg.

Graag hoor ik van jullie hoe jullie erover denken. Ik weet niet of ik alle deelnemers met dit bericht bereikt? Wellicht weet iemand van jullie andere foodbloggers die mee willen/kunnen doen.

Fijne zondag,
groetjes,
Elisabeth van der Ark

1 augustus 2011

Foodblogevent augustus 2011: Aziatische Salade

Chuka Wakame SaladBeansprout SaladSilken Tofu SaladAsian Beef SaladDaikon salad

Het thema van deze maand was: Aziatische salades.
Van een simpel bijgerechtje van zeewier, rauwkost of pickles tot bijvoorbeeld een Thaise salade met minstens twintig ingrediënten. Japans, Koreaans, Indonesisch of Vietnamees georiënteerd, met of zonder vlees, vis of tofu. Als het maar lekker is!

Kijk voor meer informatie en alle 36 inzendingen op: Aziatische-ingredienten.nl